Hi Arno,
No problem and thanks for helping out:
https://www.aquainfo.nl/category/aquarium-filters/
In elk aquarium komt een stuk techniek wel voor: Aquarium filters.Het is dan ook zeker de moeite waard om er een paar pagina's aan te wijden. En eens dieper in te gaan op het filteren van een aquarium.
In deze categorie hebben we de artikelen verzameld die de verschillende vormen van Aquarium Filters behandelen:
<ul>
<li>Mechanisch filteren</li>
<li>Chemisch filteren</li>
<li>Biologisch filteren</li>
</ul>
Bij een mechanisch filter worden in het water aanwezige deeltjes door het filter opgevangen en vastgehouden. De deeltjes ondergaan hierbij geen chemisch of biologisch proces.
Bij een chemisch filter worden de aanwezige deeltjes en stoffen chemisch gebonden aan het filtersubstraat. Hier ondergaan de uit het water opgenomen stoffen dus wel een verandering.
Bij een biologisch filter worden in het water aanwezige deeltjes en stoffen door bacteri?n gebonden en zo uit het water gehaald.
Veelal worden in een filter de verschillende vormen van filtratie gecombineerd. Zo heeft een Mechanisch filter ook een Biologische werking en andersom.
or in WooCommerce:
https://www.aquainfo.nl/categorie/zoetwater/vissen/nederlands/pantsermeervallen/
De familie van de pantsermeervallen heeft als wetenschappelijke naam de?Callichthyidae. Deze vissen hebben in tegenstelling tot veel andere vissoorten geen schubben. Zij beschermen hun lichaam met grote beenplaten die onder de slijmhuid liggen. De beenplaten beschermen deze vissen als een soort pantser, waaraan ze hun Nederlandse naam dan ook danken.
<h3>Familie</h3>
De familie onderscheid een aantal geslachten:
<ul>
<li>Aspidoras</li>
<li>Brochis</li>
<li>Callichthys</li>
<li>Corydoras</li>
<li>Dianema</li>
<li>Hoplosternum</li>
<li>Lepthoplosternum</li>
<li>Megalechis</li>
<li>Scleromystax</li>
</ul>
In de aquarium handel wordt de Corydoras het meest aangeboden en daarom ook het meest in aquariums gehouden.
Aan de vorm van het lichaam en de onderstandige bek is al te zien dat de pantsermeervallen voornamelijk op de bodem leven. Met hun baarddraden woelen ze door de zachte bodem op zoek naar wat eetbaars. Let op dat je bij het inrichten van het aquarium gebruik maakt van een zachte bodem zoals zand. Bij grof grind kan er vuil ophopen wat er voor kan zorgen dat de baarddraden door de vervuiling verdwijnen.